7.11.2016

DIY: Virkattu luu

Tein tuossa kesällä ja alku syksystä pojille virkattuja palloja, mutta nyt olen tehnyt myös virkattuja luita. Pojat tykkäävät näistä leluista ja ihmeen kestäviäkin ovat olleet. Materiaali on ekopuuvillaa ja täytteenä on pumpulia. Pojille tein yhden luun, jossa oli sisällä vinkuosa.  Ohjeet virkatun luun tekemiseen löytyy samalta sivuilta, kuin mistä palloonkin löytyy ohjeet eli Novitan sivuilta. Kirjoitan tähän postaukseen myös lyhyehkön ohjeen. Näitä kannattaa tehdä! Helppoja, nopeita tehdä ja kivoja. Tällaisen voi väsätä koirulille vaikka joululahjaksi.

Tarvikkeita:
Virkkuukoukku ja puuvillalanka. Mitä paksumpaa lankaa, sen isompi luusta tulee.

Ohje: (novitan sivuilta löytyy mallikuva, jota kannattaa katsoa, kun virkkaa tätä)
Virkataan ensin 24 ketjusilmukkaa ja vielä 1 kääntymistä varten(=25). Sitten käännytään ja tehdään viisi kiinteääsilmukkaa. Näinden ks:ien jälkeen tehdään taas 5 ketjusilmukkaa ja 1 lisää kääntymiseen (=6). Sitten tehdään 14 kiinteääsilmukkaa, jonka jälkeen taas 5 + 1 ketjusilmukkaa. Näiden jälkeen vielä 5 kiinteääsilmukkaa.

Lopputulos näyttää tältä (kuva yläpuolella).Selostus on ehkä sekava, mutta kun katsoo sitä mallikuvaa niin ymmärtää, mitä pitää tehdä.

Seuraavaksi kierretään koko työ tehden kiinteitäsilmukoita ja luun päihin lisätään aina yksi ylimääräinen silmukka. Lopulta luu näyttää tältä ja se on valmis. Sitten tehdään näitä vielä toinen ja yhdistetään ne toisiinsa.

 Luut yhdistetään toisiinsa virkkaamalla. Lopuksi täytetään luu vanulla ja virkataan aukko kiinni. Lanka päätellään ja luu on valmis!

Nyt eikun kaikki kokeilemaan. Jos ei osaa virkata, kannattaa katsoa netistä ohjeita siihen. Virkkaaminen ei ole kamalan vaikeaa ja nestistä löytyy hyviä kuvallisia ohjeita, kuinka silmukoita tehdään ja mitä ohjeiden lyhenteet tarkoittavat. Harjoitus tekee mestarin!

H

4 kommenttia:

  1. Kivoja tämmöiset diy ideat! Meillä voisi toimia jos täytteeksi laittaisi raakavillaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään tehdä käsillä juttuja, niin pitäähän sitä koirillekin aina jotain kehittää :) Varmasti sopisi täytteeksi!!

      Poista