26.11.2016

Pimeää!

Iltaisin ja myös aikaisin aamulla alkaa olla jo todella pimeää. Maasta suli lumetkin, joten on ihan mustaa, kun aurinko painuu pois näkyvistä. Nyt onkin pitänyt kaivaa esiin poikien heijastimet ja valot. Heijastimet ja valot auttavat meitä erottumaan paremmin liikenteessä. Mustin ja mirrin sivuilla oli tietoa, että yli 2000 koiraa kuolee vuosittain liikenneonnettomuuksissa ja suuri osa juuri siksi, että ei ole ollut valoja tai heijastimia. Kamala määrä :( 

Tässä ajattelinkin esitellä nyt, kuinka meidän pojat tallustelee pimeässä.


Voidaan lähteä ensiksi liikkeelle siitä, että usein hihnassa ja pannoissa/ meidän tapauksessa valjaissa on ommeltu heijastinnauhaa kiinni tuotteeseen. Ongelmaksi meillä kuitenkin tulee shelttien pitkä turkki. Valjaat usein uppoavat turkkiin, eikä niitä sieltä näy. Hihna tietenkin loistaa pimeässä, jos siihen osuu auton valot, mutta itse koira ei erotu pimeällä ilman heijastimia. Siitä syystä olemme hankkineet muitakin heijastin- ja valotuotteita pimeneviin iltoihin. On tärkeää, että koirillamme on myös valot, sillä tällöin jalankulkijat ja pyöräilijät myös erottavat heidät liikenteestä. Heijastin kun toimii vain sillä periaatteella, että siihen osuu joku valo. Jos siis vastaantulijalla ei ole valoja, ei heijastin paljon auta.

VALOT

Olemme hankkineet koirille Clas Ohlsenilta tällaiset pienet valot, jotka on kiinnitetty hihnaa. Valoja oli erimallisia ja eri väreissä, mutta itse tykkäsin mahdollisimman neutraalista ja erottuvasta valosta. Tarjouksessa olevat valot maksoivat 3kpl 10€.

Tällä hetkellä kuumin valojuttu olisi kuitenkiOrbiloc Dual Safety light (täällä). Hintaa valolla on suolaiset n. 27€, mutta valon pitäisi olla todella kestävä ja laadukas... Pitää varmaan harkita asiaa. Ja tiedän, hurahdan helposti tällaisiin uutuus juttuihin :)

HEIJASTINVARUSTEET

Pojilla on tällaiset heijastivarusteet. Heijastin huivi on Hurtan ja sitä käytettiin ennen Jimillä. Heijastinliivi on kirpparilta ostettu ja olin ajatellut sen Peetalle, mutta nyt onkin niin, että Peeta käyttää heiajstinhuivia ja Jimi liiviä. Kuten jossakin postauksessa sanoin olisi pojille tarkoitus hankkia samanlaiset ja paremmat heijastinliivit Hurtalta. Nämä kuitenkin ajavat tehtävänsä ja lisäävät koirien näkyvyyttä pimeällä!

VALOHIHNA

Jimillä on valohihna tai oikeastaan pätkä valohihnaa. Se on siis jatkopala, joka laitetaan kiinni valjaisiin ja toinen pää hihnaan. Valossa on kolme toimintoa, pelkkä valo ja kaksi eri nopeudella vilkkuvaa valoa. Tämä yksilö on Rukka pets:n toutantoa ja on samaa sävyä valjaiden kanssa. Ainoa miinus tässä on se, että valohihna osuu välillä maahan ja valon teho on heikentynyt melkoisesti viime vuodesta. Patterit pitänee vaihtaa kohta. 

Peetalle olisi myös tarkoitus hankkia tällainen, kunhan tulee kohdalle. Jos näitä siis enää edes valmistetaan. Rukkalla oli myös valopantoja ja ihan oikeita hihnoja, joihin tulee koko matkalta valo. Me kuitenkin käytämme aina flexiä lenkillä, joten tällainen jatkopala oli kätevin.

Jimillä hankittii kuitenkin juuri uusi flexi (flexi vario), johon myytäisiin ihan omaa valohihnaa (Flexi vario led). Pitää miettiä tätä sitten, kun tuosta toisesta menee patterit loppuun. 

HEIJASTIMET

Olen tehnyt itse tällaiset luuheijastimet pojille. Ne ovat kiinni hihnassa ja niissä on molemmilla puolilla heijastavaa kangasta. Nämä heiajstimet lisäävät näkyvyyttä ja heiluvat lenkkeillessä, joten osuvat varmemmin esim. auton valoihin.

Tällaisilla varusteilla siis meillä liikutaan pimeässä. Nyt kun tulisi taas lunta niin saataisiin vähän valoa tähän tosi mustaan kauteen.


H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti