15.1.2017

Rukkan tossut

Meillä on käytössä kahdet RuKkan tossut. Jimillä on Rukka Thermal Winter tossut ja Peetalla Rukka Step tossut. Tässä postauksessa ajattelin hieman kertoa tossuista ja vertailla niitä.


Rukka Thermal Winter tossu
Perustietoja: Hengittävää softshell kangasta. Kangas on vettä hylkivää ja suojaa koiran jalkoja esim. lumelta ja pakkaselta. Kiinnitystarroissa heijastimet. Kokoja tossusta löytyy xxs-xl. Jimillä on kok xs. Peten koiratarvikkeella hinta näyttäisi olevan 28,90€ (linkki)

Omat kokemukset:
+ helppo laittaa jalkaan
+ kevyet
+ pysyy jalassa hyvin tarrakiinnityksen avulla
+ kivan väriset
+ heijastimet
+ suojaa tassuja
+ kestävät
+ eivät luista, Jimi kävelee tossuilla tosi nätisti
+ lämmin vuori sisällä

- hinta on melko tyyris
- kovassa vauhdissa tai korkeassa hangessa tarpoessa voi tipahtaa
- lunta kertyy varsiosaan, kun se on sellaista "villasukka-ainesta"


Rukka Step
Perustietoja:Suojaavat koiran jalkaa lumelta ja jäältä sekä hiekoitussepeliltä. Kestävät kulutusta. Ergonominen muotoilu...Koot 1-8. Hinta 22,90€ (linkki)

Omat kokemukset:
+ halvempi hinta
+ söpön näköiset
+ tukevat
+ heijastimet
+ fleece vuori sisällä
+ suojaa tassuja

- haastavampi laittaa jalkaan kuin Thermal Winterit
- liukkaammat
- eivät mielestäni "istu" niin hyvin tassuun, kuin Thermal Winterit (näitä kyllä sovitettiin kaupassa ihan myyjän kanssa) -> takajaloista lähtee pois/menee lyttyyn


Yhteenveto:
Vaikka Rukka Stepiä mainostetaan ergonomisena ja tukevana, se ei mielestäni silti päihittänyt Thermal Winter-tossua. Jimin tossut ovat vaan arjessa helpompi pukea ja ne pysyvät omien kokemuksiemme mukaan paremmin jalassa. Vuori vaikuttaa myös lämpimämmältä. Hienoa, että Step-tossuissa on kovempi pohja. Sen luulisi suojaavan paremmin, mutta meno kuitenkin näyttää kankeammalta ja enemmän "luistelulta" kuin Thermal-tossuissa. Jos nyt pitäisi mennä kauppaan uudestaan ostoksille ostaisin Peetallekin Thermal Winterit.

Molemmat tossut kuitenkin ajavat tehtävänsä eli suojaavat ja lämmittävät koiran tassuja talvisessa säässä. Sitä en myöskään voisi kieltää, etteivätkö Step-tossut ole hurjan suloiset. Molemmat pojat myös kävelevät ja juoksevat tossuilla, joten liikkuminen onnistuu. Tossut pysyvät melko hyvin, vaikka kovassa vauhdissa tai huonosti laitettuna saattavat lähteä pois.

Lämmintä talvea!


H

2 kommenttia:

  1. Noi Step-tossut on kyllä suloisen näköiset. Meidän koiralla ei ole ollenkaan tossuja, pakkassäällä ulkoillaan lyhyemmän ajan. En tiedä suostuisiko koiramme enää tossuja pitämäänkään kun ei ole niitä pienestä saakka tottunut käyttämään. Teillä taitaa koirat liikkua niillä ihan normaalisti jännittämättä?

    VastaaPoista
  2. Meillä koirat kävelevät ihan normaalisti. Ensimmäisen kerran kun ne laitettiin jalkaa, oli Peeta vähän hämillään eikä hetkeen liikkunut. Nyt kuitenkin tottunut eikä sano mitään :)

    VastaaPoista