21.1.2017

Pentupäiväkirja: Peeta 10kk

Tammikuu ja vuosi 2017. Peetalle tuli tässä kuussa ikää 10 kuukautta. Kohta se pikkuinen on jo vuoden ikäinen. Tuttuun tapaan otin Peetasta sivuprofiili kuvat, vaikka niissä ei ole mielestäni hirveästi muuttunut vähään aikaan mikään. Tämän pentupäiväkirjapostauksen aiheena on kuitenkin tihutyöt.

Peetan säkä on tällä hetkellä 35cm. Painoa pojalla on n. 6kg.
Nyt niihin tihutöihin. 

Hoh hoijaa. Minulla meni yksi päivä hermo, kun tuo meidän pieni herra oli järsinyt lampun johdon. Onni onnettomuudessa, että lamppu ei ollut kiinni seinässä. Ei tästä kuitenkaan niin vähällä päästy, sillä poitsu ei ollut vain järsinyt johtoa vaan myös syönyt sitä.. Maha piti outoa ääntä ja ruoka ei maistunut, mutta virtaa kyllä riitti. Lopulta Peeta oksensi (onneksi) pötkylän, jossa oli karvaa ja kasa kuparilankaa + muovinpalasia johdosta.. Soitettiin vielä lääkäriin ja sieltä pyydettiin seuraamaan koiran tilaa. Poika kuitenkin käyttäytyi ihan normaalisti ja seuraavana aamuna ruokakin maistui taas. Itse aloin jo panikoimaan, että hän saa vielä jonkun suolitukoksen kun järsii paikkoja. Se siitä, mutta tämä järsiminen on kyllä pienoinen ongelma.. 
Peeta on syönyt meidän eteisessä listoja sekä pöydän jalkaa. Hän silppuaa usein myös mainoksia paperiroskiksesta, mutta se nyt ei haittaa. Kaikki tapahtuu usein eteisessä. Tutkin sitten netin syövereitä ja siellä puhuttiin, että nuorella koiralla on usein liikaa energiaa ja jos se on yksin tai sillä on tylsää se purkaa energiaa esim. tuhoamalla huushollia. Se miksi hän on eteisessä johtuu varmaan siitä, että Jimi nukkuu siellä. Olen kuvannut välillä poikia, kun he ovat yksin ja Jimi yleensä vain lepäilee ja nukkuu. Peeta varmaankin turhautuu siihen ja keksii tuhmuuksia. 

Peetalle pitää siis keksiä virikkeitä, sillä pelkästää pitkät lenkit eivät väsytä sitä, vaan se tarvitsee myös aivopuuhaa. Ainoa "ongelma" on Jimi. Jimi nimittäin usein jyrää Peetan esim. älypeliä tehdessä tai jos heillä on Kong-lelut täytyy poikia vahtia, jotta Jimi ei syö Peetankin herkkuja. Kuinka tämä siis onnistuisi silloin, kun pojat ovat kahdestaan. Pitää kuitenkin yrittää. Tein yksi päivä jo sellaisen pyyhe jutun, jossa pyyhe laitettiin myttyyn lattialle ja sen väleihin piilotettiin namuja. Tätä pojat tekivät yhdessä, vaikka Jimi välillä vähän dominoikin.

Toivon myös, että tuo järsiminen menee ohi ikää tullessa lisää. Eikä Peeta nyt joka kerta ole tuhonnut jotain. Usein hän on levittänyt kaikki lelut korista ja ehkä silpunnut paperia. 

Nyt eikun nettiä selailemaan ja etsimään hyviä virikeleluja.

H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti