6.1.2017

Lenkkeily pakkassäällä

Hyr, hyr, hyr. Mittari on meillä näyttänyt lähemmäs -20 astetta. Pakkasta siis riittää, mutta silti täytyy ulkoilla. Noh sehän on vain varusteista kiinni, onko siellä ulkona kylmä vai ei! Tässä tuleekin nyt meidän varustus, jolla vastustetaan kovimpiakin pakkasia ja nautitaan talvisesta säästä! Lumi on ihan parasta.


1. Hurtan Frost pusakka (+ Hurtan vanha talvimantteli)
Vielä -10 asteen pakkasella vedetään ylle villapaidat, mutta kun mittariin tulee lähes -20 astetta kaivetaan varastosta esiin Hurtan Frost pusakat. Sheltithän ovat pitkäkarvaisia koiria, jotka vielä omistavat paksun pohjavillan, joten paleltumisen vaaraa tuskin on. Kuitenkin kylmällä säällä on hyvä suojata kroppa ja lihakset, jotta jaksaa ulkoilla.


 Jimille on alun perin ostettu tuo vihreä frost pusakka (jostakin alesta), mutta kun tajusin, että niitä on myös harmaita, alkoi värivalinta harmittamaan. Metsästin harmaata netistä ja lopulta onnistuin saamaan oikean kokoisen ja värisen. Peetalle jäi sitten tuo Jimin vanha, mutta noh, Peetahan on paljon pienempi, joten nyt pitää laittaa tämä myyntiin ja metsästää Peetalle pienempi koko. Onneksi Hurtan omilta sivuilta voi nykyään tilata tuotteita ja siellä sattuu olemaan Frost pusakat alessa. 60€ takki on nyt 30€. Pitää harkita ja tutkia vielä netin ihmeellistä maailmaa.


 Tänään kuitenkin sain vaihtoakaupalla Peetalle toisen haluamani talvitakin. Nimittäin Hurtan vanhan mallin talvimanttelin. Värinä toivoin ruskeaa, mutta mustakin menee. Nyt on ainakin oikea koko(tai ihan aavistuksen pieni, koko 36 olisi ollut parempi) ja tosi lämmin takki. Jimille myös himottaisi ostaa tällainen, mutta sinisenä ja siinäkös on taas työtä, kun ei näitä myydä enää kaupoissa...


2. Töppöset
Molemmilla pojilla on töppöset jalassa, jos mittarin lukema ylittää -10 asteen. Töppöset on Rukkan, mutta mallit ovat hieman erit.
Jimillä on tuollainen sukka-malli(Rukka Thermal Winter tossu, koko xs) ja Peetalla enemmän kenkä-malli(Rukka Step, koko 3).


Hyvin molemmat kuitenkin suojaavat pakkaselta, eikä lenkeillä ole tarvinnut jalkoja nostella.

Voisin tehdä ihan oman postauksen näistä tossuista. Siinä voisin hieman kertoa tossujen eroja ja plussia sekä miinuksia.

Näillä varusteilla on nyt lenkkeilty ja hyvin pakkasia kestetty. Myös mamilla on ollut monta kerrosta vaatetta, eikä ole tarvinnut palella. Ei olla tehty kamalasti lyhyempiä lenkkejäkään, vaikka pakkasta on ollut. Uuden vuoden tarmolla olen myös innosunut itse tekemään pidemmän iltalenkin, eli koirat on nyt ulkona 4 kertaa päivässä. Ennen käytin aamu ja iltapäivälenkin, joista iltapäivällä tehtiin pidempi lenkki. Avomies käytti iltaisin vielä ennen nukkumaan menoa, mutta nyt käyn itse vielä siinä klo 20-21 aikaan. On muuten piristänyt kummasti.


H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti