5.3.2017

Esittelyssä: Dobo-kirja

Mua on kiinnostanut Dobo, joten päätin käydä lainaamassa kirjastosta siitä kertovan kirjan. Ja tättärätää sellainen kirja jopa löytyi! Kirja on siis Camilla Peuran tekemä: Dobo - koiran kanssa kuntoon.

Ja mitä se Dobo nyt oikein onkaan, niin se on suomessa kehitetty liikuntajuttu (Juuri tuon Camillan kehittämä), jossa yhdessä koira ja ohjaaja tekee harjoituksia, jotka parantavat lihaskuntoa, kehonhallintaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Apuna käytetään sellaisia tasapainotyynyjä ja soikeaa jumppapalloa. Lisää lajista löytyy Dobon omilta nettisivuilta.
Nyt tähän kirjaan!


 Ensinnäkin kirjan kannet ovat ihanan herkullisen väriset. Kirjassa esitellään laji ja sitten ohjataan liikkeisiin. Kirja on jaettu niin, että siinä on koiralle harjoitteita, (helpoista vaikeisiin) ohjaajalle harjoitteita ja yhteisiä harjoitteita. Kaikki harjoitukset on jaoteltu vaikeusasteittain ja niihin on selkeät ohjeet sekä kuvat. Harjoitteita on sekä tyynylle, että pallolle.


Kirjaan on myös tehty treeniohjelma, jota voi alkaa noudattamaan. Ohjelma löytyy aloittelevalle sekä jo vähän aikaa treenanneelle. Ohjaajalle on myös oma treeni, jossa laitetaan keskivartalo kuntoon. 

Olen lukenut kirjan läpi ja kokeillut muutamia harjoitteita. Laji tuntuu hauskalta ja kirja on todella kattava ja hyvä. Tällä pääsee hyvin tutustumaan lajiin. Haasteena on tietenkin, jos ei omista tasapainotyynyä tai tuollaista isoa palloa. Noh sitten voi vähän soveltaa. Esimerkiksi tyyny tai joku vati sopii korvaamaan tasapainotyynyn. Tietenkään ne eivät niin "heilu", mutta ideasta saa kiinni. 

Me kokeiltiin tyynyllä ja sitten meidän pyöreillä rahilla. Jimi oli erittäin innokas. Hän "rakastaa" kiipeilyä ja temppuilee yleensä sohvan selkänojalla ja menee pöydille. 


Etutassut tyynyn päällä!

Istuminen pallon päällä

 Makaaminen pallon päällä.

 Seisominen pallon päällä.

Myös Peetan kanssa koitettiin. Hän ei aluksi uskaltanut laittaa takajalkoja pallolle. Tässä kuvassa on vain etutassut pallon päällä ja takajalat tukevasti maassa.. :D tämä pallohan ei edes heilu hihii!
Lopulta Peetakin saatiin houkuteltua pallon päälle ja hän istuikin sievästi siellä.

Ovatko muut kokeilleet Doboa? Haluaisin mennä Jimin kanssa kokeilemaan ihan kurssille, niin ehkä pääsisi tutustumaan siihen oikeaan palloon. 


H

2 kommenttia:

  1. Mua kiinnostais doboilu myös! Tasapainotyynyllä tehdään päivittäin takapäätä harjottavia liikkeitä ja Lukaan onkin kehuttu hyväksi takapään käyttäjäksi 😌 Niin ketterä koira ja lihaskuntoa kaipaava omistaja, sais ainakin yhteistä tekemistä😊

    VastaaPoista
  2. Dobo kirja on kyllä hyvä! Itse en palloa nykyisin omista, ehkä joskus taas. Siellä on kuitenkin monipuolisesti myös muita jumppaohjeita ja tasapainotyynystäkin :) Kelpo kirja, vaikka koira söikin siitä kannet :D

    VastaaPoista