18.3.2017

Koirien säästötili

Kuten postauksen otsikko kertoon meidän koirilla on oma pankkitili... no ei nyt sentään. Mutta kyllä, mulla on koirille säästötili, jonne talletan joka kuukausi raahaa vähän niin kuin pahan päivän varalle tai isompia ostoksia/menoja varten.


Meidän koirilla ei myöskään ole vakuutusta. En ole kokenut vakuutusta tarpeelliseksi, vaikka varmasti joissakin tilanteissa siitä olisi hyötyä. Toisaalta voi käydä niin, että vakuutusta ei ikinä tarvita ja sitten on vain maksanut vaikka 300 euroa vuodessa jonkun toisen pussiin. Vakutuuksen sijaan laitamme omalle tilille säästöön, jotta jos jotakin sattuu, meillä on sitten rahaa maksaa siitä syntyvät kulut. Tapaturmien lisäksi tililtä voi ottaa rahaa joitakin isompia ostoksia varten, kuten esimerkiksi viimeksi otin, kun ostin kerralla 100 eurolla koiranruokaa.  Tili on siis ihan tavallinen pankin säästötili tai joissain pankeissa voisi olla vain toinen käyttötili. Kuluja ei minulla toisesta tilistä mene, mutta tämä on varmasti pankkikohtaista, joten se ei haittaa mitenkään olemassaolollaan. Siirrän joka kuukausi n.50-60 euroa sinne säästöön ja joskus otan sieltä käyttöön. Hyötyä tästä on ainakin se, että on säästössä rahaa, joka on tarkoitettu vain koirille, jos sitä tarvitaan. Tilissä on tietty joku korko (minimaalinen varmaankin), joten periaatteessa säästö kasvaa tililläni... ehkä 10 senttiä vuodessa :D Tämä säästäminen luo myös turvaa, eikä meidän ole tarvinnut ottaa vakuutusta. 

Näin meillä, mitenkäs muilla? Oletteko ottaneet koiravakuutuksen vai keksineet jonkun muun ratkaisun? Olisi myös kiva kuulla mitä mieltä muut ovat vakuutuksista? Onko se hyödyllinen? :)


H2 kommenttia:

  1. Säästötili on hyvä varteenotettava vaihtoehto vakuutukselle! Meille kuitenkin vakuutuksen ottaminen oli luojan lykky kun Kira joutui olemaan teholla muutaman vuorokauden YES:ssa. Ja tämän jälkeen kaikki kontrollikäynnit, joita on ollut kymmeniä (ja tulee olemaan koko loppuelämän), maksaa vakuutus suurimmaksi osaksi. Enää en uskalla ottaa koiraa ilman vakuutusta, myös senkin takia kun eläinlääkärihinnat saattavat olla järkyttävät, varsinkin jos ei ota tarkalleen selvää mitä tutkimuksia lääkäri tekee niin laskussa saattaa olla yllätyksiä. Mutta onhan vakuutuksen ottamisessakin haasteensa, yhtiöt saattavat muuttaa korvaustapojaan ja monesti saa lukea netistä kuinka ihmiset kysyvät mihin vakuutusyhtiöön kannattaisi vaihtaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti pidemmät eläinlääkärikäynnit on helpompi hoitaa, jos on vakuutus. Itsekin olin alkanut harkitsemaan sitä, mutta en ole jaksanut/kerennyt tutkimaan eri firmojen tarjontaa... :)

      Poista