12.7.2016

Pojat eläinlääkärissä

Maanantaina vieraltiin eläinlääkärin luona. Tarkoitus oli antaa Peetalle toinen rokote ja Jimiltä poistettiin hammaskiveä.

Eläinlääkärin aulassa oli vaaka ja punnitsin molemmat pojat odottelun aikana. Jimi painoi 10,4 kg ja Peeta 3,9 kg. 

Emme joutuneet odottamaan kauan, vaan pääsimme melko nopeasti ajallaan sisään. Ensin Jimille laitettiin rauhoittavaa, jonka jälkeen oli Peetan vuoro. Poitsu sai toisen rokoitteensa, jossa oli yhdistetty rabies. Peeta ei sanonut mitään, ei varmaan edes huomannut piikkiä. Eläinlääkäri katsoi Peetan hampaat, mutta yhtään maitohammasta ei ollut vielä irronnut. Jimi torkahti Peetan rokotuksen aikana ja hän jäi operoitavaksi, kun me kävimme kaupungilla. Hammaskiven poisto kesti noin tunnin.


Peeta menee seuraavan kerran rokotukseen vuoden päästä. Jimi sai viime vuonna rokotuksen joten hänellä uusi rokotus annetaan parin vuoden päästä. Jimin hampaista tuli puhtaat ja lääkäri kehotti harjaamaan hampaita (jota kyllä teemme) ja syöttämään puruluita. Hammaskiveä ei ollut kamalasti, lähinnä poskihampaissa. Nyt kuitenkin pistetään tsemppi päälle eikä anneta hammaskiven enää tulla.. harmi vaan, että Jimi syö puruluita aina toisella puolella, joten toiselle taas pääsee herkemmin kertymään hammaskiveä, kuten nytkin oli tapahtunut. 

Kotona mittasin vielä Peetan säkäkorkeuden ja se oli 30,8cm. Nyt hän ei ole niin hurjaa vauhtia enää kasvanut, mutta edelleen hivuttaudutaan korkeammaksi. Peetalla on meneillään tällainen hoikka ja pitkula vaihe.. Jalat ovat venyneet ja korvat nousseet. Korville voisi yrittää ehkä tehdä jotain, vaikka ne eivät niin meitä haittaakaan. Olisivathan ne suloiset, kun olisivat puolilurpassa.

Poitsun ilme vielä muuttuu, kun turkki lähtee kasvamaan!

H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti