19.7.2016

Pentupäiväkirja: Pentutreffit

Tiistaina käytiin Peetan kanssa Mustin ja Mirrin järjestämillä pentutreffeillä. Peeta meni pienimpien ryhmään, jossa painoraja oli 8kg. Pentuja oli paikalla 7 kappaletta ja menoa riitti.


Peetaa vähän jännitti ja se keskittyi leikkimisen sijaan herkkujen syöntiin, jota kehässä oleva ohjaaja heitteli pennuille. Aikaa touhuiluun oli noin puoli tuntia. Pentujen täytyi olla vähintään 15 vk ja rokotettuja. Maksimi ikä on 5kk, joten treffailua kerkeää tekemään muutamia kertoja. Puolen tunnin aikana pidettiin yksi tauko, jolloin koirat pääsivät pisulle ja hieman huilimaan.

Välillä kehä rajattiin puoliksi, jotta hieman aremmat / ensikertalaiset saisivat olla rauhassa. Toiset pennut painivat villinä, mutta Peeta pääsi vasta loppu ajasta mukaan touhuun. Se ehkä jännitti paikkaa ja tilannetta eikä oikein tiennyt mitä tehdä. Hyvin meni kuitenkin, sillä Peeta liikkui ja haisteli muita, sekä vähän jo leikki. Ensi kerralla meno voi olla jo toinen.


Toimintaa tosiaan järjestää Musti ja Mirri. Pentutreffit ovat myymälä kohtaisia, joten kaikissa liikkeissä ei tällaista hauskuutta ole. Treffit eivät maksaneet mitään, mutta päästäkseen mukaan täytyi olla kanta-asiakas. Meillä treffit ovat aina tiistaisin ja ajattelimme nyt ainakin kolme kertaa käydä vielä katsomassa millaista siellä on. Peetaa saa näin hyvin sosiaalistettua muihin koiriin.


Ihaninta oli ehkä, kun treffeillä oli toinen sheltti. Pojat näyttivät niin hauskoilta, kun olivat melkein saman ikäisiä ja kokoisia. Trikki sheltti osoittautui kuitenkin rohkeammaksi kuin Peeta ja tarpoi innolla menemään muiden pentujen perässä. Tapahtuman jälkeen nukutti kyllä :)
Oikein hauska tiistai iltapäivä!

H

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hauskoilta nämä treffit.:) Hyvä myös, että vilkkaat ja aremmat pennut voivat olla eri puolilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli hauskaa ja varsinkin sellaisille pennuille hyvä, jotka eivät muuten näe toisia koiria. Pääsevät leikkimään ja sosiaalistumaan :)

   Poista
 2. Pentutreffit on tosi tärkeitä!

  Mun kaveri on M&M töissä, ja ei mulla heidän järjestämistään reffeistä oo mitään pahaa sanottavaa. Ei toisaalta hyvääkään, en ole käyttänyt.

  Kaunis Peeta <3

  VastaaPoista
 3. Ihania pentusia! Löysin blogiisi facebookin koirablogiryhmän kautta. Kivalta näyttää ja hienoja kuvia koiristasi! Tykkään erityisesti kun on paljon erilaisia kuvia postauksissa ja oikeasti pääsee näkemään sitä toisten koirien ja koiranomistajien arkea :) Sheltit on kyllä niin lutusia.. Pakko jäädä seuraamaan teitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista :) Sheltit on ihania ja kiva jos jäät seuraamaan!

   Poista