1.6.2016

Punkeista eroon!

Kesä on ihanaa aikaa, mutta yksi ikävä otus siihen kuuluu. Punkit! Ihan kamalia pikku öttiäisiä, joita ainakin täällä meillä on ihan liikaa. Ensimmäinen punkki löydettiin joskus maaliskuussa jo.. Onneksi Jimin paksu turkki suojaa hyvin ja usein punkit löytää vaeltelemassa sen turkissa. Silti tänä vuonna on ollut jo viisi kiinnikin Jimissä, joten nyt riitti! Tuossa toukokuun puolivälissä kävin apteekissa ostamassa punkkikarkoitetta, kun olin löytänyt Jimistä kolme punkkia kiinni. Onneksi vain yksi oli kasvanut isommaksi ja muut olivat ihan pieniä, eli varmaan vasta kiinnittyneitä.

Ongelma oli se, että minkä tuotteen valitsen karkoittamiseen? Punkkipannan, tabletin eläinlääkäriltä vai liuoksen.. sitten on myös luontaisia vaihtoehtoja, mutta en ihan usko niiden tehokkuuteen. Olin tutkinut vaihtoehtoja, ennen punkkilöydöksiä, ja päädyin valitsemaan Jimillä ennenkin olleen liuoksen. Panta on vähän huono, kun se ei paksun turkin takia pääse ihokosketukseen, jota se vaatisi. Tablettista taas olen kuullut paljon positiivista palautetta, mutta se olisi vaatinut lääkärikäynnin, eikä nyt ollut mitään muuta aihetta mennä lääkäriin, joten tuote olisi tullut melko kalliiksi.

Ryntäsin siin apteekkiin ja ostin Bayvantic vet- paikallisliuosta. Tätä Jimillä on ollut ennenkin, joten siksi valitsin sen. Peetalle en ottanut mitään, sillä se on vasta pentu. Hänelle voisi ehkä harkita sellaista luontaista punkkipantaa.

Bayvantic vet on Bayerin tuote. Sitä on saatavilla neljää, eri kokoisille koirille tarkoitettua, versiota. Meillä on nyt tämä 10-25 kg koirille tarkoitettu tuote. Tuote on tarkoitettu siis puutiasten, kirppujen ja väiveiden häätöön. Hintaa tuotteella on noin 50 euroa ja sitä saa tosiaan apteekeista. Pakkauksessa luki, että tuote tappaa punkit jo ennen kuin ne ehtivät purra.

Pakkauksessa tulee neljä pipettiä ja yhdellä on aina kuukauden vaikutusaika. Tuotetta riittää siis meillä toukokuusta elokuun loppuun. Vaikuttavat aineet ovat imidaklopridi ja permetriini. Aikamoistahan myrkkyä tällainen varmasti on. Tuotteen kanssa ei saa uida ja haittavaikutuksiakin voi tulla esim. iho-oireita tai pahimmassa tapauskessa hermoperäisiä myrkytysoireita. Meillä kuitenkaan ei ole ollut mitään ongelmaa tuotteen kanssa. Jimi ei tykkää yhtään vedestä niin uiminenkaan ei ole ongelma.

Liuos tosiaan puristetaan koiran iholle. Selkään, turkkiin, tehdään neljä jakausta ja pipetin sisältö puristetaan tasaisesti iholle. Koiraan ei kannata koskea muutamiin tunteihin, joten itse olen laittanut tuotteen illalla ennen kuin käymme nukkumaan.

Ja ihme ja kumma punkkeja ei ole näkynyt! Yhden löysin tassulta vipeltämästä, mutta nyppäsin sen pois. Aiemmin punkkeja sai kerätä joka lenkin jälkeen ainakin sen yhden. En ymmärrä miten ne punkit eivät tule enää edes turkkiin, mutta hyvä vain!

Netistä löytyy lisätietoa tuotteen omilta kotisivuilta täältä !

Punkitonta kesää kaikille :)

H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti