29.6.2016

Pentupäiväkirja; Pentu kylvyssä

Pesin Peetan ennen kuin lähdimme mökille juhannusta viettämään.Hän oli juossut paljon pihalla ja turkkiin oli tarttunut kaikenlaista likaa. Oli siis aika päästä kylpyyn.

Olen pessyt Peetan muutamaan otteeseen, ehkä kolme kertaa. Kun Peeta muutti meille, se haisi pentulaatikolle. Tietenkin, kun oli pyörinyt ties missä muiden sisarustensa kanssa. Haju oli melko voimakas, joten päätin pestä sen ja takaa-ajatuksena oli myös totuttaa pentu pesukäsittelyyn.

Ostin Mustista ja Mirristä Nootie-merkkistä Tearless puppy shampoota. Se on tarkoitettu pennuille ja on hellävarainen. Tuote tuoksuu ihanalle ja pesun jälkeen koirakin on raikkaan tuoksuinen. Peeta pestään ihan lavuaarissa, ainakin vielä, kun se siihen mahtuu. Turkkia saa aika pitkään kastella, ennen kuin se on oikeasti märkä. Sitten shampoon vaahdotus ja runsas huuhtelu, jotta kaikki pesuaine lähtee pois. Lopuksi käärin Peetan pyyhkeisiin ja kuivasin sen. Oli lämmin päivä, joten pesun jälkee Peeta pääsi vielä ulos kuivattelemaan turkkiaan aurinkoon.


Pesun yhteydessä mittasin Peetan säkäkorkeuden joka oli nyt 30 cm ja painoa oli 3,4 kg Poika on jälleen siis kasvanut!

HEi kommentteja:

Lähetä kommentti