3.4.2016

Kevätsää lämmittää...

...Luonnon kaiken herättää. Katsokaa sulaa maa, puut jo silmut saa.

Viime viikolla näytti vielä tältä. YÄK!Mutta nyt lumet sulaa kovaa vauhtia ja kevät tulee. Ihanaa. Ainoa miinus tässä kevään tulemisessa on tosiaan  märät tiet sekä kuraa ja hiekkaa joka paikassa. Jimillä on vielä pitkä turkki ja sehän kerää kuraa. Myös meidän kengissä tulee tosi paljon hiekkaa sisälle. Jotta ihan koko ajan ei tarvitse lakaista ja pestä lattiaa kaikesta hiekasta, ollaan pyritty vähentämään kuran ja hiekan pääsyä sisälle asti. Pihalla on kuitenkin pakko käydä säällä kuin säällä ja vielä useamman kerran päivässä, joten likaa tulee välttämättä.


Päätinkin kerätä tähän muutamia vinkkejä, joita itse käytetään, jotta huusholli pysyisi siistimpänä.

Vinkki 1. Koiran turkin lyhentäminen

Jos omistaa pitkäturkkisen koiran kannattaa karvoja vähän lyhetää ainakin mahan ja jalkojen alueelta. Jimillä kasvaa myös tassujen välissä pitkiä tassukarvoja, jotka pyritään pitämään ihan lyhyinä, jotta ne eivät kerää hiekkaa tai talvella lunta. Kun turkki on lyhyempi ja tassut paljaat ei niiden mukana tule niin paljon hiekkaa sisälle.

Tassut ennen.


 Ja jälkeen.Raukalla on myös melko kuivat tassut nyt, mutta laitan niihin Tummelia ja ruokaan öljyä, niin eiköhän se siitä.

Vinkki 2. Koiran suojaaminen sadetakilla

Märällä säällä Jimille puetaan sadetakki. Se suojaa tosi hyvin mahaa, rintaa ja jalkojen sivuja. Sadetakkina meillä on Hurtan sademantteli. Jos haluaisi vielä enemmän suojaa tassuille, olisi sellainen sadetakki parempi, jossa on pitkät hihat. Meille on kuitenkin riittänyt tuo mantteli.Takki on ihan märkä ja hiekkainen, mutta ilman sitä, tuo kaikki kosteus ja lika olisi Jimin turkissa.

Vinkki 3. Koiralle oma pyyhe tai suihku lenkin jälkeen

Jimille on hankittu oma pyyhe. Pyyhe on Finlaysonin ja siinä on koiran kuvia, joten sopii hyvin meidän karvaturrille. Kun tullaan sisälle pyyhitään Jimin tassut ja, jos hän on tosi likainen niin ne huuhdellaan. Huuhtelua ei kuitenkaan tehdä, kuin vain silloin, jos Jimi on tosi kurainen. Pyyhkeellä lika lähtee ihan hyvin ja Jimi vähän pelkää vettä, joten ei viitsitä sitä joka lenkin jälkeen härnätä viemällä suihkuun.
Vinkki 4. Kuramatot

Asutaan kerrostalossa ja kun tullaan sisälle, pyritään pyyhkimään jalat jo aulassa olevaan käytävämattoon. jotta suurin osa kurasta jäisi siihen. Oman kodin eteiseen ollaan hankittu Kurastoppari-ovimatto. Se on kotimainen ja on 100 % puuvillaa. Matto on kestävä, pysyy paikoillaan ja helppo pestä pesukoneessa. Matto imee hyvin vettä ja likaa, joten kura pysähtyy siihen. Meillä on vain ovimatto, mutta Kurastopparia on mahdollista saada pidempänäkin. Olenkin harkinnut, että hankkisin pidemmän maton eteiseen, niin se sitten suojaisi koko lattiaa siellä.Vinkki 5. Lakaisu

Hiekkaa kantautuu väkisin sisälle, joten eteinen kannattaa lakaista melko usein, jotta hiekka ei kulkeudu muihin huoneisiin. Tässä kuva meidän hiekkakasasta, joka on parin päivän aikana kertynyt eteiseen. Ja tosiaan koiran tassujen lisäksi myös meidän ihmisten kengät tuo tuota sepeliä sisälle melkoisesti..


Tässä oli meidän vinkit. Nyt vain jäädään odottamaan, että loputkin lumet sulaa, tiet kuivaa ja tuo hiekka harjataan kaduilta pois!
H
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti