19.9.2017

Tassujen hoitohetki!

Miten musta tuntuu, että noi poikien tassukarvat ovat aina leikkauksen tarpeessa... Taas oli sellaiset pitkät hiipakkeet päässeet kasvamaan tassuihin, että oli jo aikakin kaivaa sakset esiin kaapista ja pistää tassut kuosiin. Samalla kerralla leikkasin myös kynnet. Nyt sain yhdellä(poikien mielestä) "kidutuskerralla" hoidettua tassut siisteiksi. JES! 

En ole varma kasvaako kaikilla koiraroduilla tassuihin karvoja, mutta shelteillä niitä kyllä kasvaa. Tassut on hyvä pitää siistinä, sillä silloin koirien mukana ei tule niin paljon roskia/hiekkaa ulkoa sisälle. Kun tassukarvat ovat lyhyet, ei niihin myöskään tartu mitään ylimääräistä, kuten roskia tai talvella lumipaakkuja. 

Meillä homma hoidetaan ihan tavallisilla trimmaussaksilla. Kynnet taas leikataan koiran kynsille tarkoitetuilla kynsisaksilla. Peetan tassukarvat eivät kasva niin runsaasti, toisin kuin Jimillä, joten hänellä on aina vähän siistimmät tassut. Tässä alla on kuvia Peetan tassuista ennen ja jälkeen operaation.

 Tassuista tuli kyllä heti hieman pyöreämmän ja suloisemman näköiset, kun niitä vähän siisti. Seuraavaksi kuvasarja Jimin tassuista ennen ja jälkeen.
Jimin tassuista huomaa kuinka pitkät tassukarvat keräävät roskia ulkoa. Ylemmässä kuvassa Jimi on astunut johonkin mutaan, joka on sitten kuivunut tassukarvoihin. Niissä on myös koivunsiemeniä... Tassut kuitenkin saatiin siistiksi ja nyt mennään hetki hienona!

H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti