23.5.2016

KONGKONGKONG KING KONG!

Kong-lelut ovat meillä tosi usein käytössä. Niistä saa hyvää virikettä koirille, kun ne täyttää herkuilla. Kongeja on erilaisia. Tavallinen punainen, sitten on sellainen vahvempaa tekoa oleva musta ja tuollaisia suloisia pentukongeja vaalean sinisenä ja -punaisena. Kokoja löytyy myös useita. Meillä molemmilla pojilla on koko S. 

Jimin on punainen ja Peetan sininen. Pentukong on paljon pehmoisempi ja joustaa paremmin. Kongit täytetään jollakin hyvällä. Jimi on tosi taitava jo räpeltämään kaikki herkut sieltä ulos, joten hänelle tehdään yleensä vähän haastavampia täytöksiä. Peeta vasta harjoittelee niin on tärkeää, että herkut tulevat helposti ulos, jotta puuha ei käy liian tylsäksi.


Kongit täytettiin naudan jauhelihalla ja juustolla. Pojat istua napittivat odottamassa, milloin he pääsevät herkkujen kanssa puuhiin. Kongiin voi laittaa melkein mitä vain. Helpommin sieltä tulevat ulos esim. pienet nappulat. Kuumana kesäpäivänä Kongin voi myös pistää pakastimeen, jolloin sisällä oleva herkku jäätyy. Tällöin herkku on myös haastavampi saada ulos ja taitavalle koiralle on pidemmäksi aikaa puuhaa. 


Peeta ja Jimi molemmat saivat tyhjennettyä Konginsa. Peeta lähinnä vieritteli lelua maassa, kunnes pienet jauhellihamurut tipahtelivat ulos. Jimi tietää, että Kongia kannattaa heitellä, jotta sieltä irtoaa herkkuja! Molemmat ovat taitavia poikia.

H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti