6.10.2017

Koirakoti, tervetuloa meille!

Ajattelin aloittaa tällaisen uuden postausaiheen, jonne kerron hieman meidän kodista esimerkiksi kodin materiaaleista, siivoilusta ja sisustuksesta, tietenkin kuono edellä. Eli esittelen vähän miten kaksi koiraa vaikuttaa meidän kodissa. 

Kotihan on meidän kaikkien, tietenkin myös koirien. Pojat ovat meille tosi tärkeitä ja haluamme, että heillä sekä meillä ihmisillä on mukava asua. Siksi meillä on tehty erilaisia ratkaisuja niin sisustuksen kuin siivouksenkin kannalta. Jos kotimme olisi ihan oma, olisimme varmasti tehneet myös erilaisia materiaali ratkaisuja, kuten lattian materiaali, seinien väri jne., mutta koska asumme vielä vuokralla emme voi näihin asioihin oikeastaan vaikuttaa. Voin kyllä tehdä postauksen siitä, mitä olen ajatellut tulevaan ihka omaan kotiimme materiaaleiksi, jotka palvelisivat mahdollisimman hyvin juuri meidän perhettä.

Ajattelin, että tästä koirakoti-aiheesta tulisi ainakin seuraavan tyyppisiä postauksia;
- Kodin sisustuksen materiaalit
- Kodin siivous
- Pyykki
- Sisustus (huone kerrallaan)?
- Ideoita/ toiveita omaan kotiin
jne.

Aloitetaan nyt ensin hieman esittelemällä, millaisessa kodissa meidän perhe oikeastaan asuu. Tervetuloa siis meidän kotiin!

Asumme siis kerrostalossa 50 neliön kaksiossa, jossa on olohuone+keittiö, makuuhuone, eteinen, wc ja parveke. Asunto on toisessa kerroksessa (plussaa) ja se on vielä kulmahuoneisto (lisäplussa). Olemme asuneet tässä nyt vuoden päivät ja viihtyneet ihan hyvin, mutta haaveena ja kovan etsinnän alla on kuitenkin ihan oma koti.

Aloitetaan eteisestä, joka on ensimmäinen tila, kun meille tullaan. Eteinen on sopivan kokoinen ja iso plussa on se, että meillä on kaksi ulko-ovea. Varmaan nykyään monissa asunnoissa on, mutta ainakin vanhemmissa taloissa on vain ulko-ovi, jolloin käytävän äänet kuuluvat herkästi sisälle. Eteisestä pääsee myös vessaan.

 
 
 
 
 
Seuraava huone/huoneet ovat olohuone ja keittiö. Asunnossa on avokeittiö, mutta se on vähän pieni meille, tai tarvitsisimme enemmän säilytystilaa. Tähän tilaan muuten kuitenkin mahtuu hyvin, vaikka se on olohuone, keittiö, ruokailutila ja vähän ehkä työhuonekin. Toki ihanteellisempaa olisi, että meillä olisi esim. pelkkä työhuone tai sitten erillinen keittiö ruokailutilalla. Asunnon toinen huone on makuuhuone. Olemme käyneet katsomassa paljon asuntoja, joissa on todella pienet makuuhuoneet, ei hyvä. Onneksi omamme on kunnon kokoinen!

 
  
Makuuhuoneesta pääsee parvekkeelle ja ainakin kesäisin se on kuin kolmas huone. Asunnon parvekekin on hyvän kokoinen ja sinne mahtuu hyvin kalusteita sekä kasveja. Koirat tykkäävät myös olla parvekkeella, vaikkakin  välillä aloittavat mölyämisen kun kuulevat ääniä ulkoa.

 
 
Asunnon plussia ovat siis parveke, sijainti, siisteys ja uutuus (talo on rakennettu 2015), värit.
Miinusta on koko,( vaikka huonekoot ovat hyviä haluaisimme kokonaisuudessa isomman asunnon ja kolmella huoneella) ei saunaa, keittiö on liian pieni.

Tässä nyt oli meidän asunto kokonaisuudessaan. Lisää aiheesta sitten myöhemmin, toisten postauksien parissa.

H

2 kommenttia: