13.7.2017

Koirien kanssa junassa

Me mentiin tänä vuonna mökille juhannukseksi auton sijasta junalla. Ajateltiin, että säästetään hermoja sekä aikaa, kun ei tarvitse istua ruuhkassa. Junalla matka taittui myös hieman nopeammin kuin autolla. Koirat olivat tietenkin mukana ja taltioin matkasta pienen videon.

Lähdimme Espoosta ja määränpäänä meillä oli Joensuu. Matka kesti 4 tuntia ja 40 minuutta (autolla sellainen 6 tuntia + pysähdykset ja ruuhka...). Joensuusta jatkoimme vielä autokyydillä itse mökille. Käytimme kahta junaa; eli Espoosta Pasilaan menimme lähijunalla ja Pasilasta Joensuuhun intercity-junalla (eli kaukojunalla). Jimi on tottunut olemaan junissa, mutta ei junailu Peetallekaan uutta ole. Peeta silti hieman jännittää junailua, mutta rentoutui kyllä matkan aikana. 

Ostimme liput hyvissä ajoin, sillä tällaisina juhlapyhinä junat myydään usein loppuun. VR:llä alkoi vielä jokin alennusmyynti ja liput olivat todella edulliset. Tämä oikeastaan varmisti sen, että lähdimme junalla. Lähijunissa lemmikkien kuljettaminen on ilmaista. Junista löytyy oma vaunu, jossa lemmikkien kanssa matkustetaan. Kaukojunissa lemmikin kanssa matkaaminen maksaa 5 euroa per lemmikki. Kaukojunissakin on myös omat lemmikkivaunut/osastot. 

Pojat matkustivat jalkatilassa, lattialla. Juna oli melko täynnä, mutta meno oli silti rauhallista. Välillä oli väljempää ja välillä vaunu oli täynnä. Pojat ovat sen verran pieniä, että mahtuivat näppärästi penkin alle, kun oli ahtaampaa. Pääsimme perille hyvin ja tosiaan säästimme aikaa, hermojamme ja ehkä vähän rahaakin!

Tulin takaisin Espooseen yksin, kahden koiran kanssa junalla. Tämä reissu sujui myös hyvin, mutta junassa oli vähemmän matkustajia ja meillä passeli paikka, viimeinen penkki, vaunussa!

Jos siis mahdollista kannatan junailua! Onhan sen myös ekologisempaa :)Loppuun vielä pieni video reissustamme junissa!
H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti