21.6.2017

Mitä mukaan mökille?

Mökkireissu lähestyy. Olemme lähdössä juhannukseksi mökille, Joensuun lähelle. Nyt olisi aika pakata kamppeet matkaan ja jäinkin oikein pohtimaan, että mitäs kaikkea kannattaa mökille ottaa mukaan, koirille nääs.  Menemme tällä kertaa mökille junalla. Joensuusta saamme autokyydin sitten perille. Juna tuntuu ihan kätevältä, sillä matka kestää vain neljä tuntia, eikä tarvitse istua ruuhkassa. Junat vaan ovat melko täynnä, mutta katsotaan, miten selviämme. Ainakin meillä on vierekkäiset paikat, joten ollaan omassa porukassa, eikä toisia koiria/kissoja istu vieressä...edessä ja takana tietenkin voi istua. Jimi on ollut pitkiäkin matkoja junassa ja hän on ollut tosi kiltti. Peeta on tehnyt vaan lyhyitä matkoja ja istuu yleensä sylissä, sillä jännittää vähän. Mutta nyt sitten niihin tavaroihin, joita pakataan matkaan.

Tämä voisi olla siis muistilista mökille:

- Punkkikarkoite!

Ihan alkuun lähdetään liikkeelle siitä, että koirille pitää laittaa punkkikarkoitteet. Tuolla itärajalla on nimittäin punkkeja liikenteessä ja niiltä on hyvä suojautua. Karkoitteet suojaavat usein myös mäkäräisiltä ja hyttysiltä, joitä myös on mökillä pilvin pimein.

- Punkkipihdit + ruisku

Otetaan varuilta myös punkkipihdit mukaan, sillä mökillä on muitakin koiria ja heidän karkoitteista en tiedä. Punkkihan voi myös tarttua ihmiseen, joten pihdit on hyvä olla mukana. Ruiskun otan mukaan vain varuilta, jos vaikka sattuisikin todella kuuma juhannus ja jollekin ripuli, on huolehdittava nesteytyksestä hyvin. Ruiskulla saa helposti ruiskutettua nestettä koiraan, jos se ei itse juo.

- Aptus tehobakt ja nutrisal

Jimillä on tosi herkka vatsa ja usein reissuissa se menee sekaisin. Tehobakt on tosi hyvä ripulin hoitoon ja usein sillä on saatu vatsa kuntoon. Nutrisal taas pitää yllä nestetasapainoa, jos on esim. todella kuuma. Laitoin näitä tuotteita pienempiin rasioihin, jotta koko pakkausta ei tarvitse ottaa mukaan.

- Ruoka + vesi- ja ruokakupit

Tietenkin pitää ottaa mukaan poikien oma ruoka. Mökkiajan pojat syövät vain nappulaa, ilman mahapullia, sillä mökillä ei ole jääkääppia saati pakastinta. Maakellari kyllä löytyy, mutta pullat pitäisi pitää pakkasessa. Kupeiksi otan tuollaisia pakasterasioita, sillä ne ovat kevyitä.

- Sidetarpeita

Koirat saavat olla mökin pihapiirissä vapaana ja jos jotain sattuu on hyvä olla vähän mukana sidetarpeita. Otan matkaan mukaan muutaman sidelapun, teippiä ja kumilenkkejä. Jimillä välillä aukeaa tassu, jos se rämelehtii metsässä, joten laitan sille tällöin yöksi sukan ja kuminauhan, jotta se ei nuole nirhamaa. 

- Pyyhe

Jos vaikka innostuvat uimaan... tai sataa vettä kaatamalla ja pitää vähän kuivata.

- Makuualusta

Tällainen viltti on kätevä myös junassa, sillä sen päällä pojat voivat levätä. Sama toimii myös mökillä, vaikka meidän koirat nukkuvatkin usein sängyssä tai kovalla lattialla ilman pehmusteita (viileämpi)

- Juomapullo

Junamatkaa varten otan juomapullon, jotta koiran voivat myös juoda. Voi olla, että lähdetään myös käymään jossain pikku retkellä, kun ollaan mökillä, joten sinnekin voi sitten napata koirille vettä mukaan.

- Peetan huppari  


Peetan uusi huppari, hihii. Siis kauhea vääryys, että Jimillä ei ole tällaista. Olen kyllä yrittänyt etsiä, mutta ei ole löytynyt sopivaa kokoa. Peetalla oli viime vuonna hieno harmaa, mutta nyt pinkki saa kelvata! Suojaa ainakin ötököiltä.- Valjaat yhteystiedoilla + hihnat

Valjaat ja hihnat, tietenkin! Valjaita pidetään koirilla varmaan pitkin päivää päällä, sillä niissä on osoitetiedot, jos vaikka tyypit päättääkin ottaa ja lähteä omille seikkailuilleen(epäilein!)

- Herkkuja

Otin matkaan myös vähän juhannusherkkuja sekä puuhaa pojille!

Nämä vielä:

- Eläinlääkärin tiedot

Olen ottanut itselleni talteen paikallisen ja lähimmän eläinlääkärin tiedot, jos niitä jostain syystä tarvitaan. Meillä ei toimi mökillä kunnolla edes netti puhelimissa, niin ei tarvitse sitten alkaa siellä panikoimaan, että mikä se numero ja osoite nyt olikaan.

- Pelastusliivit!
Veneilemään, kyllä! Mökillä on koirille pelastusliivit.

- Lelu?
Jos tarvetta, itse ajattelin heitellä vain keppejä ja käpyjä. Plus mökillä on 4 muuta koiraa, niin luulen että lauma keksi itse oman viihdykkeensä esim. ralli pitkin pihaa.


Mukavaa mökkeilyä! Jos omassa mökkilistassasi on jotain mitä tästä puuttui niin lisää ihmeessä kommentteihin. Olisi hauska tietää millaisilla varusteilla muut mökkeilevät :)

H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti