21.12.2016

LUUKKU 21

Joulukalenteri luukku nro 21
Lemmikkieläin huoneistossa

Meillä pitäisi hankkia oveen tärkeä tarra, nimittäin lemmikkieläin huoneistossa. Tarra kertoo palomiehille tai poliisille, että asunnossa on lemmikkejä. Koirat voidaan myös mahdollisesti pelastaa, kun palomiehet tietävät, että asunnossa on lemmikki. Kylttejä on erilaisia ja niitä saa lemmikkieläinliikkeistä ja palolaitoksilta. Itse olen kerran nähnyt Faunattaressa kyseisen kyltin/tarran. Yhden mallisessa kyltissä oli määritelty mitä eläimiä huoneistossa on ja kuinka monta kappaletta. Tämä on tosi hyvä, sillä jos ovessa lukee vain "asunnossa on lemmikkieläin" ei voida tietää, että mitä ja kuinka monta. Monet eläimet myös piiloutuvat esim. tulipalon riehuessa asunnossa.

Olen ajatellut myös, että laittaisin 'täällä asuu shetlanninlammaskoira' kyltin, mutta toisaalta en halua paljastaa kutsumattomia vieraille mitä koiria meillä on. 

Sain myös tänään Kennelliiton lehden välissä, lompakkoon laitettavan, kortin, joka kertoo siitä, että minulla on koiria. Kortti on sitä varten, jos joudun esim. onnettomuuteen. Tällöin koirat saattaisivat jäädä yksin asuntoon (vaikka meitä asuukin kaksi kotona). Korttiin kirjoitetaan lähimpien ihmisten yhteystiedot, jolloin heihin voi olla yhteydessä, jotta koirat pääsevät hoitoon.

Onko teillä kyseisiä tarroja/ kortteja ovessa tai lompakossa?

H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti