3.3.2016

Puhtaat hampaat

Tänään pestiin jälleen herran hampaita ja samalla päätettiin vähän esitellä, mitä tuotteita me oikein käytetään. Meillä ei pestä Jimin hampaita joka päivä, mutta olen pyrkinyt siihen, että ne pestäisiin ainakin kaksi kertaa viikossa. Välillä tämäkin on haastavaa, vaikka tiedän kuinka tärkeää se olisi hampaiden kunnossa pysymisen kannalta. Jimi onneksi syö myös puruluita, vaikka onkin todella valikoiva luiden suhteen. Puruluut edistävät myös hampaiden pysymistä terveenä.


 Vaikka hampaita hoidetaan, niin silti toiselle puolelle, kulmahampaiden taakse, on päässyt kertymään hammaskiveä. Se täytyy jossakin vaiheessa käydä ottamassa pois. Hassua, että kiveä muodostuu vain toiselle puolelle.. Mutta nyt itse tuotteisiin.

Hammasharjana toimii tuollainen lastenharja, joka on ostettu ihan prismasta. Harjasosa on sopivan pieni ja pehmeä, joten se sopii koiran hampaille hyvin. Hammastahnana käytetään Maxim hammastahnaa koirille, joka taitaa maistua maksalle. Välillä pyyhitään hampaita noilla John Paul Tooth & Gum Wipes:lla. Nämä tuoksuvat ihanan minttuisilta ja Jimi saa raikkaan hengityksen :)

Jimi ei välitä kamalasti hampaiden harjauksesta, mutta on kiltti ja antaa sen tehdä. Hammasharja ei siis ole mikään favorite näky ja yleensä herra yrittää luikahtaa karkuun kun kaivan harjan esiin.


Harjauksen jälkeen tulee pikku palkka, jotta kokemuksesta jäisi positiivinen viba. Ja kyllä täytyy sanoa, että aina harjauksen jälkeen hampaat on valkoisemmat ja henki ei niin haise!

H
2 kommenttia:

 1. Tosi kivan oloinen blogi! Jään seurailemaan :)

  Tässä meidän blogi, jossa seikkailee kaksi shelttipoikaa! http://sheltt.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vielä ollaan alkutekijöissä, mutta kyllä tämä tästä :)
   Kävin kurkkaamassa sun blogin! Näytti kivalta!!

   Poista