22.7.2016

Virkattu pallo

Innostuin virkkaamaan pojille palloja. Pallot tehdään puuvillalangalla ja ohjekin on helppo. Otin ohjeen täältä Novitan sivuilta.


Tarvikkeet:
 Lanka ja virkkuukoukku
Minulla on novitan Eco cotton lankaa ja koukku kokoa 3.

Aloitus:
 Aloita virkkaamalla 6 ketjusilmukkaa ja yhdistä ne lenkiksi.
Sitten virkataan kiinteitä silmukoita kaksi kappaletta juuri tekemiisi kuuteen silmukkaan. Lopuksi silmukoita on 12 kappaletta

Lisäykset:
Seuraavia kerroksia jatketaan aina niin, että ensin tehdään x määrä kiinteitä silmukoita ja sitten kaksi kiinteää silmukkaan yhteen silmukkaan. Eli aloitetaan: 1 kiinteä silmukka ja seuraavaan silmukkaan kaksi. Tätä toistetaan aina kuusi kertaa, kunnes alkaa uusi kerros ja tehdäänkin 2 kiinteää silmukkaan ja seuraavaan kaksi samaan, sitten kolme ja kaksi, neljä ja kaksi, viisi ja kaksi.

Kuudennen kerroksen jälkeen tehdään kolme kerrosta pelkkiä kiinteitä silmukoita, lisäämättä niitä eli ei tehdä mihinkään silmukkaan kahta vaan aina yksi per silmukka.

Kavennus:
Seuraavaksi tulee kavennus. Tämä tehdään kuten lisäyksetkin, mutta käänteisessä järjestyksessä ja nyt vähennetään silmukoita. Aloitetaan neulomassa viisi kiinteää silmukkaa, jonka jälkeen kavennetaan kaksi yhteen. Toistetaan taas kuusi kertaa. Ja sitten neljä ja kaksi yhteen, kolma ja kaksi yhteen jne.
Palloon laitetaan enää vain täytteet ja jatketaan kavennusta, kunnes pallo menee umpeen. Siten se onkin jo valmis.


Jos mun selostus oli liian hankala, niin linkitämältäni Novitan sivuilta löytyy kunnon ohje! :) Ajattelin seuraavaksi kokeille tehdä sellaisen virkatun luun, jonka ohje löytyy samalta sivulta.  Pojat on tykänneet palloista ihan hirveästi ja leikkivät niillä joka päivä. 
Pallo on mukavan pehmeä ja kevyt, mutta paksu puuvillalanka on myös kestävä. Kokeilkaa ihmeessä! 

H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti