30.5.2016

Pentu sairastaa.

Viime viikolla Peetalle tuli ikää 10 vk. Viikko oli melko kiireinen, enkä kerennyt mittaamaan pojan säkää. Painon kuitenkin sain punnittua, sillä Peeta tuli kipeäksi ja oli tiedettävä, kuinka painava hän on, jotta lääkettä osattiin antaa tarpeeksi. Painoa hänellä oli 2250g.
Keskiviikkona Peetalla tosiaan alkoi ripuli. Tila huononi iltaa kohti, mutta poika oli kuitenkin pirteä, leikki ja söi normaalista. Yö menikin sitten muutamaan otteeseen herätessä ja siivotessa lattioita. 

Torstaina soitin eläinlääkärille ja vähän kysyin tilanteesta. Ripuli jutut on meille aika tuttuja, sillä Jimillä oli vatsan kanssa isoja ongelmia noin kaksi vuotta sitten ja muutenkin aina silloin tällöin. En siis heti ollut syöksymässä lääkäriin varsinkaan, kun Peeta oli muuten normaalin oloinen. Hain sitten lääkäristä Promaxia ja specificin ruokaa, joilla lähdettiin liikkeelle. Eniten minua huoletti se mahdollisuus, että Peeta kuivuisi nopeasti.

Promax on tosiaan tuollaista täydennysrehua koiralle suolistohäiriöihin. Tuttu ja tosi toimiva tuote. Samantapaista, kuin Canicur, mutta hieman edullisempaa. Eläinlääkärillä tämä maksoi noin 10 euroa. Valmistetta on kolmea kokoa ja ne menevät koiran painon mukaan. Promaxia annetaan kolmen päivän ajan. 
Annoin torstaina ensimmäisen annoksen promaxia ja ruokaa, mutta tuntui, että ne eivät vaikuttaneet. Kamalaa oli aina jännittää, että millaista kakkaa sieltä nyt tulee. Ahdistus teki tulojaa. Ainoa positiivinen asia oli tosiaan se, että Peeta leikki edelleen normaalisti sekä söi ja joi innolla. Aina kun Peeta teki ripulin, annoin sille ruiskulla vähän vettä, jotta se ei vain kuivuisi. Päivä oli vielä todella lämmin. 

Torstain ja perjantain välinen yö ja aamu meni vielä ripuloidessa, vaikkakin kakka oli vähän jo kiinteämpää..pehmistä. Puntaroin jo, että vienkö Peetan lääkäriin, mutta sitten päivällä hän tekikin jo melko normaalin kakan. HUH! Promax ja ruoka olivat siis auttaneet. Kävin hakemassa apteekista vielä tuollaista Aptuksen Nutrisal jauhetta, joka auttaa nesteen imeytymistä kehoon. Sitä Peeta sitten joi ja sai vähän ruokaa kerrallaan. Olin ostanut myös matolääkettä, mutta en uskaltanut antaa sitä vielä, sillä maha olisi voinut mennä enemmän sekaisin.


Lähdimme perjantai illalla vanhemmilleni viikonlopuksi ja siellä Peeta palautettiin pikku hiljaa normi ruualle, eikä maha ollut enää sekaisin. Laitoin myös ruokaan koirien maitohappobakteeria (Aptus Tehobakt), joka myös auttoi tilanteeseen. Kaikki oli jo ihan hyvin lauantaina!

Se mistä ripuli alkoi, on vähän epäselvää, mutta olin antanut koirille sellaista lohipastaa, joka on tarkoitettu palkitsemiseen koulutuksessa. Tämä oli ehkä aiheuttaja ja tuubi lensikin roskiin. Tällaista aina välillä sattuu! Ensi viikolla Peeta menee jo rokotettavaksi. Aika menee todella nopeasti.

H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti