22.4.2016

Pentupäiväkirja; Pennun tarvikkeita

Vielä kaksi viikkoa ja sitten meillä kotona vilistää taas koiravauva! Kotona pitää tehdä vielä muutamia järjestelyjä ennen kuin Peeta meille tupsahtaa. Penturuokaa sekä jonku lelun voi vielä hankkia, mutta muuten täällä ollaan valmiita ja odotetaan että pikkuinen tulee! Tässä on kasvattajan lähettämä kuva Peetasta. Ikää on 5 viikkoa.


Pennulle ei olisi tarvinnut hankki paljon mitään, mutta silti sitä on tullut kaikkea osteltua! Toki Jimiltä on jäänyt joitakin vaatteita, vanha pentuhihna ja leluja meillä on vaikka millä mitalla, joten niitäkään ei tarvitse ostaa, mitä nyt muutama pikku juttu tuli hankittua :)
Tässä esittelen tarvikkeet, joita kannattaa olla kun hankkii pennun.

1. Hihna ja valjaat (tai panta)

Hihna on Jimin vanha ja se kelpaa hyvin näin alkuun. Valjaat on ostettu Fb-koirakirppikseltä, sillä nekin menee vain hetken, niin ei kannattanut ihan uusia ostaa. Pieniä valjaita meillä ei ollut ennestään sillä, kun Jimi oli pieni, hänellä oli panta. Nyt en kuitenkaan halunnut pantaa, sillä valjaat ovat paljon ergonomisemmat. Valjaat ovat siis Rukka merkkiä ja koko xs. Toivottavasti ne mahtuvat tai sitten pitää kaivaa esiin Jimin pentupanta, jossa on säätömahdollisuus.

2. Vesi- ja ruokakuppi

Meillä on kaapissa monta ruokakuppia ja yksi iso vesikuppi, mutta niissä kaikissa on aika korkea reuna, sillä Jimi sotkee muuten ruuan ja veden lattialle. Nämä Bibi & Bim emalikulhot olivat Mustissa ja Mirrissä -70 % alennuksessa, joten eivät olleet kalliita ja nämä ovat melko matalia joten pennun on helppo syödä näistä.

3. Peti

Pedin tilasin Peetalle Zooplussasta. Jimi nukkuu meillä joko sängyssä tai lattialla. Hänelle on sellainen tyyny, jonka päällä hän välillä on, mutta usein paras paikka on pelkkä lattia. Pitkässä turkissa tulee niin helposti kuuma, että lattialla on viilein nukkua. Peeta on kuitenkin vielä niin pieni, että 1. hän ei pääse sänkyyn ja 2. häntä ei voi ottaa sänkyyn koska voi tippua, joten ajattelin että tällainen muhkea pesä on lämmin ja turvallinen. Peti ei ole kamalan iso, mutta uskon, että Peeta mahtuu siihen vajaan vuoden ajan. Jimille peti oli liian pieni, eikä häntä ole se yhtään kiinnostanut vaikka se on tuolla lattialla ollut. Saa nähdä mitä Peeta sanoo, vai ottaako hän mallia isoveljestään ja nukkuu lattialla. Koirat tuskin nukkuvat heti vierekkäin, mutta toivottavasti jossain vaiheessa.

4. Lelut

Tämä on Peetan ainoa lelu, jonka olen hänelle hankkinut. Meillä on palloja, vetonaruja, pehmoleluja sun muita ihan tarpeeksi, niin niistä riittää varmasti myös hänelle. Tuo Kong on kuitenkin ollut Jimillä ihan huippujuttu, joten nyt on sitten Peetallakin puuhaa niin aivoille kuin hampaillekin. Kongin tilasin myös Zooplussasta. Ajattelin kuitenkin, että ehkä ostan vielä yhden lelun ihan Peetan omaksi, jos vaikka Jimi onkin ihan mahdoton lelujensa suhteen. Toisaalta voi käydä myös niin, että osa leluista pitää ottaa pois, jos niistä syntyy riita.

5. Vaatteet

Meillä on jo tämän verran varustusta aikuisikää ajatellen. Jimin vanhat valjaat ja talvitakki menevät Peetalle ehkä vasta, kun hän on täysikasvuinen, ellei Peeta jää kamalan pieneksi, siloin tuo takki voi jäädä liian isoksi. Hurtan sadetakki on ostettu Fb-koirakirppikseltä ja se menee varmaan Peetalle, kun hän vähän kasvaa, mutta jää toisaalta taas pieneksi eikä ehkä mahdu aikuisena. Itsetekemäni villapaita on kylmää talvea varten, toivottavasti sekin menee silloin päälle. Jimillä on nämä kaikki samat vaatteet, mutta vain joko sinisenä tai harmaana! Hauskaa, että pojilla on sitten sävysävyyn samat vaatteet :D

 Näiden juttujen lisäksi täytyy käydä ostamassa penturuokaa ja matolääkettä sekä joku puhdistusaine pissatahroja varten. Nyt vain odotellaan malttamattomana!

H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti